AI Bullshit Bingo

Laura Bouman & Marissa Memelink

15:10 - 16:00

Dankzij de razendsnelle opkomst van ChatGPT en andere generative AI-tools kan niemand dit jaar om kunstmatige intelligentie heen. Media, LinkedIn-tijdlijnen en events stromen vol met zin en onzin over AI. Door de bomen het bos zien is daardoor lastig. Wat kan AI nu eigenlijk precies en wat kan AI vooral (nog) niet? Cruciale informatie voor beslissers om goede keuzes te maken over wat deze ontwikkeling voor jouw merk, mensen en klanten betekent. Daarom prikken we in samenwerking met de denkers en kunstenaars van SETUP door de grootste mythes over AI, met een heuse AI Bullshit Bingo. Aangevuld met prikkelende stellingen en vooral veel interactie met de zaal zetten we gezamenlijk AI in perspectief.

Over de bingo
SETUP doet een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Kom bingo spelen, en kijk of het jou lukt om AI-gegenereerde beelden te matchen bij de instructies waar de AI mee aan de slag is gegaan. Er is een bingowiel, er zijn glitterjasjes en er zijn bovenal prijzen te winnen. Ondertussen proberen we samen de AI-feiten van de AI-fictie te scheiden.

Lees en luister ook:

Laura Bouman

Marketing & eventsSETUP

Bij medialab SETUP doen we samen met makers en ontwerpers onderzoek naar de impact van technologie op onze samenleving. Met een kritische maar humoristische signatuur vertalen wij complexe thema’s op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. In de kunsten, maar ook op de vloer bij overheden of in het onderwijs. Zo kunnen we samen de mogelijkheden van nieuwe technologie vieren, maar ons ook wapenen tegen de risico’s.

Marissa Memelink

Ontwerpend onderzoekerSETUP